Εφηύραν και φόρο για τα πτυχία!

Το Υπουργείο Οικονομικών κρατά... στα συρτάρια του Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την φορολόγηση του τίτλου σπουδών. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ενθαρρύνεται να σπουδάσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα κληθεί να πληρώνει φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού.

Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές καθώς και ένα δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, προβλέπει την φορολόγηση των τίτλων σπουδών των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.

Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.

Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσο πιο πολλές σπουδές έχει κάνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή(!)

Μετά από επικοινωνία δημοσιογράφου με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση περί της εγκυρότητας του δημοσιεύματος για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, όχι απλά δεν διαψεύστηκε αλλά θεωρώντας το αυτονόητο τονίζουν ότι "βρίσκεται υπό εξέταση από τη σύσταση της επιτροπής των κομμάτων για να δούμε ποια από αυτά τα νέα φορολογικά τεκμήρια θα συμπεριληφθούν τελικά στο νέο σύστημα φορολόγησης".